Op donderdagochtend zijn werk- en opdrachtzoekenden welkom in het Ontmoetingscentrum Binnenbos. Inloop is mogelijk vanaf 9.15 uur

Vanaf 9.30 uur starten we met een korte introductie en vervolgens starten we met een (netwerk)workshop. Deze ochtend is Bert Winters te gast. Bert is oprichter van het Wegwijs Café in Zeist.  En werken we samen aan het vinden van (betaald) werk.

Deel dit bericht met andere werk- en opdrachtzoekenden of neem ze mee!

Over Bert en het Wegwijs Café

Bert Winters is maatschappelijk werker bij het algemeen maatschappelijk werk van Vitras, dat verantwoordelijk is voor de organisatie van het café. Hij of zijn collega zijn altijd aanwezig bij het café en assisteren dan de vrijwilligers die er actief zijn. Henk Ruiter is een van die vrijwilligers. Hij werkt voor SchuldHulpMaatje, een van de organisaties die in het café vertegenwoordigd zijn. Henk helpt mensen met schuldproblematiek. Daarnaast doen nog andere organisaties mee in het café, zoals de formulierenbrigade, Humanitas, het Centrum Jeugd en Gezin, Kwintes en Meedoen in Zeist. Het café kent ook een gastvrouw die de vraagstellers ontvangt en doorsluist.

Bert: “Ons café is echt de participatiemaatschappij ten voeten uit. Burgers helpen burgers, het is niet alleen geprofessionaliseerde hulp. Verschillende disciplines werken samen. De formulierenbrigade helpt mensen met het invullen van formulieren en wordt gedragen door vrijwilligers met een uitkering. Humanitas helpt bijvoorbeeld weer met de financiële administratie. Onze medewerkers zijn gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden die anderen graag willen helpen. Zij doen het werk een dagdeel per week”.

Het Wegwijscafé is naast Zeist-Noord ook actief in de Koppeling en het Binnenbos.

Programma verloop

9.15 uur inloop
9.30 uur opening
9.40 uur start workshop
11.00 uur ruimte tot napraten
11.30 uur gezamenlijke afsluiting
11.40 uur tijd om te netwerken

Locatie

Ontmoetingcentrum Binnenbos te Zeist
Hoog Kanje 186h,
3708 DL Zeist

Aanmelden

Via team@netwerkzeist.nl
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. Je kan je aanmelden via onze website netwerkzeist.nl

Kosten

Deelname is kosteloos, consumpties zijn voor eigen rekening.

Waardebepaling achteraf

Om onze bijeenkomsten voor alle werk- en opdrachtzoekenden toegankelijk te blijven houden, vragen wij een minimale bijdrage in de kosten middels een waardebepaling achteraf. Dit om de organisatie die op vrijwillige en onafhankelijk basis plaatsvindt, ook financieel te kunnen blijven realiseren.

Waardering kan je ook tonen door het leveren van een actieve bijdrage aan NetWerk Zeist, als gastvrouw, gastheer of het organiseren of geven van een workshop oid.

Share This